Expositie: Retrospectief, 3-18 februari

Retrospectief, Kunstkerkje Velp, 3 tot 18 februari 2018

Van 3 tot 18 februari exposeert Orlando Willems een overzicht van zijn oeuvre, inclusief enkele nieuwe werken, in het Kunstkerkje te Velp. O.a. zijn grote werk “Het laatste avondmaal” is hier te zien. De expo is elk weekend geopend van 11 tot 17 uur.

Over “Het laatste avondmaal” (4 x 2,5 m) zegt de kunstenaar:

het-laatste-avondmaal

“Voor het Laatste Avondmaal liet ik me inspireren door Leonardo DaVinci’s beroemdste werk, geschilderd rond 1495-1498. Waarop Jezus waardig de sacramenten toedient aan zijn discipelen, en het verraad door Judas aankondigt. De mystiek van het schilderij liet me niet los, het ging in mijn hoofd, lichaam en ziel zitten. Ongeveer anderhalf jaar heeft dit proces zich in mij afgespeeld. Langzaam ontstonden de contouren voor het schilderij. Het moest een Laatste Avondmaal worden met een ondraaglijke lichtheid van kleur. Op een zondag vielen al schetsend de stukken samen. Een blik op Picasso’s Les Demoiselles d’Avignon bood mij het laatste puzzelstuk en in een soort trance ontwierp ik in 1 keer mijn interpretatie van het thema, waarbij de discipelen gemaskeerd zijn en waarop de symbolische figuur Jezus zich in al zijn naaktheid blootgeeft, geflankeerd door zijn symbiotische metgezellin Maria Magdalena; een Laatste Avondmaal dat vreugde uitstraalt en waarop elke discipel zijn eigen kleurentoonladder bespeelt.”

Data: za 3 en zo 4, za 10 en zo 11, za 17 en zo 18 februari 2018.
Tijd: 11 – 17 uur.
Waar: Kunst in Kerkje, Pastoor Loefsweg 1, Velp.

Orlando Willems exposeert regelmatig zijn schilderijen. Zijn schilderijen waren in heel Nederland te zien. (Zie ook: CV).

20150328_161153Over zijn vorige expositie: “De objecten die ik schilder hebben meerdere facetten, licht en donker. Daartussen ontstaat het belangrijkste element: kleur. Dit levert een magische driehoek op van licht, duisternis, kleur, bijeengehouden door de compositie. Als vanzelf ontstaat er een beeldtaal.”

Enkele reacties uit het gastenboek van de expositie “A dream of colours” in de kerk van Persingen:

  • “Erg mooi. Goed dat ik dit gevonden heb.”
  • “Daar ben ik heel vrolijk van geworden. Dankjewel.”
  • “Genoten van de kleuren.”
  • “Mooi, opbeurend werk! Het kleurgebruik werkt positief op je stemming.”
  • “Speels, fantasierijk, leuk om te zien.”
  • “Vrolijk, kleurrijk, fanta
    sievol. Dat zie ik als ik ernaar kijk.”

binnen-leuk
20150328_133544

 

 

 

DE KLEURENILLUSIE